SrÍ Lanka - "Éltető rezgés"

Szakrális elvonulás a trópusi csodavilágban
2023. november 15-27.

Csatlakozz hozzánk erre az igazán különleges zarándokútra, mély megéléseket tartogató elvonulásra.

A templomok földjére, a buddhizmus egyik ősi bölcsőjébe, az ájurvéda hazájába látogatunk.

Hova utazunk?

Gyere, éld át, tapasztald meg!

Mit élhetsz át az utazáson?

Utunk során számos szakrális központba és különleges természeti helyszínre látogatunk el. Lelki programjaink során meditációkon, tisztításokon, áldásokon és beavatásokon veszünk részt.

Utazásunk során a helyi vezetőkkel, papokkal, szerzetesekkel ismerkedünk meg, valamint lehetőségünk lesz találkozni egy igazán különleges srí lankai védikus asztrológussal, aki a csoport érdeklődő tagjainak személyes elemzést is készít. Az ő támogatásukkal eljuthatunk a templomok belső szentélyeibe, a legmagasabb energiájú terekben kapunk tisztításokat és beavatásokat.

Tudod, ez elsősorban zarándokút, egy mély belső elvonulás, ahol a testi, lelki és szellemi egyensúlyunkért és az egészségünkért egyaránt sokat tehetünk. Az út célja, hogy felerősítsük azt, ami jó, ami előrébb visz, és lehetőség szerint elengedjük mindazt, ami visszahúz és hátráltat.

Spirituális központok és ősi kolostorok – évezredes templomok, szentélyek, oltárok.

Áldás és beavatás – tisztító, bocsánatkérő és megbocsátó szertartások.

Meditáció és tanítások – az út egyúttal egy napokon át tartó meditáció, minden nap új tanításokkal.

Ájurvéda testkezelések, egészséges ételek, jótékony energiák.

Megismerkedhetsz az ősi védikus kultúrával, bepillantást nyerhetsz a srí lankai szakralitásba, a buddhizmus egyik bölcsőjének szent energiamezejébe. Tisztíthatod a csatornáidat, mélyítheted a képességeidet, új tudással gazdagodsz.

Békés, nyugodt, harmonikus energiatér

Srí Lanka különleges helyeit járjuk be. Programunkba több olyan helyszínt is tettünk, amely a nagy nyilvánosság előtt kevésbé ismert, vagy éppen külsősök számára nem is feltétlenül látogatható. Utazásunk során olyan szent helyekre megyünk, ahol akár évezredek óta zajlik a lelki munka. Magas papokkal, szerzetesekkel, mesterekkel találkozunk.

Utazásunk során srí lankai barátaink és lelki vezetők kalauzolnak minket. Segítenek minket, vigyáznak ránk, megszerveznek nekünk mindent, hogy az elvonulásunk gördülékeny legyen. Biztonságos helyekre megyünk, ahol csodás élmények és megélések várhatnak ránk.

Tervezett program

Az alábbiakban látod a meglátogatni tervezett szent helyeket.
Kérlek vedd figyelembe, hogy a templomok és a papok útmutatásai alapján a programok sorrendje változhat.

1. nap – november 15. szerda

13:50-kor indul a repülőnk Budapestről. A Turkish Airlines járatával utazunk, Isztambulban fogunk átszállni. Másnap reggel, 6 órakor érkezünk Colombóba, Srí Lanka fővárosába.

2. nap – november 16. csütörtök

Érkezés Srí Lankára a reggeli órákban. A csomagok átvétele után az ország belseje felé vesszük az irányt. Változatos, trópusi útvonalon haladunk, ananászkertek, kókuszligetek, rizsföldek, gumifa ültetvények és falvak mentén, majd érkezés Dambulla-ba, és a szálláshely elfoglalása.

Délután az út fáradalmainak kipihenése, akklimatizálódás. Séta a dús trópusi környezetben, majd egy tisztító-útindító meditációval megkezdjük a lelki programunkat.

Vacsora és szállás a Sigiriya Village hotelben.

 

Dambulla

A 444 km2 területű ősi város Srí Lanka egyik legfontosabb szakrális központja. A várost körülölelő kristályhegyek rendkívül sok rózsakvarcot tartalmaznak.

A régészeti feltárások szerint legalább 2700 éve lakott a térség. Már jóval a buddhizmus megérkezése előtt komoly lelki és mezőgazdasági munka folyt itt.

Szállásaink az utazáson

Mindenhol tiszta, biztonságos szállodában leszünk. Olyan helyeket választottunk, ahol felkészültek a nemzetközi zarándokok és turisták igényeire. Legtöbb szállásunkon van medence, ami tiszta és biztonságos, így alkalmas a fürdőzésre.

A szállodáinkban félpanziós ellátást kapunk, vagyis vacsorát és reggelit is biztosítanak számunkra. Ebédelni általában útközben fogunk, biztonságos, jó minőségű éttermekben.

3. nap – november 17. péntek

Reggeli után a közeli Sigiriyába, az 5. században az Oroszlán-sziklára épült erődhöz utazunk. A szikla tetején Kassapa király palotájának romjainál végzett lelki munkánk során a védelemért, biztonságért, áldásért imádkozunk. A szikla tetejére közepesen könnyű túrával, a lépcsősoron jutunk fel. Közben megállunk a hatalmas kőoroszlán mancsainál, ahol a térség elgondolkodtató történetéről kaphatunk elgondolkodtató tanítást.

Ebéd után egy világörökségi helyszínre, Dambulla sziklába vájt kolostorába látogatunk. Fontos buddhista központ ez, csodás festményekkel és kőszobrokkal.

Vacsora és szállás a Sigiriya Village hotelben.

 

Oroszlán-szikla, Sigiriya

Az Oroszlán-szikla egy monumentális, 180 méter magas gránittömb. Az ezerötszáz éve épült palota Kassapa király halála után elhagyatottá vált. Később buddhista monostorként szolgált, egészen a 14. századig. Az ősi várostervezés egy csodás példája, a Világörökség része.

A régészeti feltárások szerint ez a hely az őskor óta lakott. A legrégebbi hitéleti romok az i.e. 3. századból maradtak fenn.

 

Sziklába vájt kolostor, Dambulla

Srí Lanka legnagyobb sziklakolostora szintén világörökségi védelem alatt áll. A kétezer éves lelki központ közvetlen közelében több mint 80 szakrális barlangot tártak fel. Az öt fő barlangjáratot Buddha életét bemutató freskókkal és szobrokkal díszítették.

A kolostor területén 153 Buddha-szobor található. A hely energiáját Visnuhoz, harmónia és egyensúly istenéhez, és Ganésához, a blokkok és akadályok elhárítójához is kötik.

4. nap – november 18. szombat

Utazásunk negyedik napján Anuradhapurába, az ősi romvárosba látogatunk. Az i.e. 5. századtól ezerötszáz éven át innen kormányozták Srí Lankát az uralkodók. Az egykori főváros a hódítások és háborúk nyomán jórészt elpusztult, majd benőtte a dzsungel. A régészeknek köszönhetően ma látogatható a régi palota, a templomok, sztupák, a víztározók, és a gigantikus kőszobrok maradványai.

Vacsora és szállás a Sigiriya Village hotelben.

Anuradhapura

Srí Lanka első fővárosa közel másfél évezreden át élt pezsgő, virágzó életet. A város hitéleti központjait, templomait, sztúpáit és főbb épületeit a buddhista tanok alapvetései szerint építették.

Ma Anuradhapura egyike a világ legfontosabb buddhista zarándokhelyeinek. A palota, a királyi parkok és a spirituális központok a feltárásoknak köszönhetően mind látogathatók.

Ősi meditációs terek

A romvárosban aktív hitéletének emlékei és energiái máig igen aktívak. Az itt végzett csendesülés, elmélyülés és meditáció remek lehetőséget nyújt az ősi térrel, sőt, a saját ősiségünkkel, gyökereinkkel való kapcsolódásra.

Az évezredek rezgéseit a csodás Buddha szobrok és Bodhi fák áldó energiájának közelségében végzett lelki munka életre szóló élményt nyújt.

5. nap – november 19. vasárnap

Reggeli után a Központi-hegyvidék erdős tájain át utazunk. Délelőtt Matale egyik csodás fűszerkertjébe látogatunk. Itt interaktív sétán veszünk részt, ahol a helyben termesztett és őshonos fűszerekkel és gyógynövényekkel ismerkedhetünk. Lehetőségünk lesz fűszerkóstolóra, sőt, a központ munkatársai masszázzsal is kedveskednek a csoportunknak. A program végén lehetőség nyílik rendkívül tiszta helyi fűszerek vásárlására.

Ebéd után ismét a szellemi, lelki programok következnek. Aluviharába látogatunk, a jelenleg is működő buddhista kolostorba. A feljegyzések szerint itt keletkezett Srí Lanka első írásműve, Buddha prédikációinak gyűjteménye. A kolostor tudásközpontjában máig zajlik a buddhista tanok kutatása és tanítása. Az itt őrzött vallási szövegeket, az „ola kéziratokat” jelenleg is az évezredes hagyománynak megfelelően pálmalevélre rögzítik és másolják. A kéziratok egy részét a pálmalevél múzeumban fogjuk megtekinteni.

Délután Kandy-be érkezünk, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Itt ellátogatunk Srí Lanka legfontosabb szent helyére, a Dalada Maligawa kolostorba. Ez a Fog Templom, ahol fontos Buddha ereklyéket őriznek. A fehér kőcsipkés falak, és az imába, meditációba mélyülő zarándokok jelenléte csodás rezgéseket nyújt.

Vacsora és szállás Kandy-ben, az Amaya Hills Hotelben.

Matale fűszerkert

A fűszerkertben számos őshonos és különleges fűszert termesztenek. A séta során a termesztésüket és feldolgozásukat is megismerhetjük.

Sok érdekesség mellett terem a szerecsendió, bors, szegfűszeg, curryfű és a curry fűszerkeverék alapanyagai, valamint a fahéj és gyömbér. Itt minden frissen, első kézből, a maga tökéletes tisztaságában elérhető.

A fűszerekből különböző készítményeket, természetgyógyászati alapanyagokat és kozmetikumokat állítanak elő.

Fog Templom, Dalada Maligawa

A kolostor a 15. századi Kandy-királyság központi palotájának területén található. Évszázadokon át úgy tartották, hogy aki az itt őrzött relikviákat birtokolja, azé a földi világ hatalma.

A különböző szertartások és rituálék során a környék szakrális fűszereit és terményeit használják. Az innen származó virágok illatos szentelt vize a szerzetesek hite szerint rendkívüli gyógyító és feltöltő erővel bír.

6. nap – november 20. hétfő

Reggeli után rövid városnézéssel kezdünk, majd a Központi-hegyvidék festői útjain utazunk tovább.

A nap jelentős részét a hotelhez közeli Dharmaramaya templomában töltjük, ahol a csoport érdeklődő tagjainak lehetősége lesz egy nagy tiszteletben álló, nagy tudással bíró szerzetestől személyre szabott srí lankai védikus asztrológiai elemzést kérni. Az elemzés várhatóan srí lankai pálmalevelek alapján készül majd. Ez egy másfajta módszer és nézőpont, mint a sorslevelek, érdekes réteget adhat az élet energiáinak ismeretéhez.

Az elemzés részleteiről és költségeiről még egyeztetünk a szerzetessel. Az elemzés magyar tolmácsolással, magyarázatokkal kiegészítve zajlik majd. A folyamat és tartalma hamarosan kiderül, a költsége várhatóan nagyságrendileg 200 dollár körül lesz.

Vacsora és szállás Nuwara Eliya-ban, a Black Pool Hotelben

Kandy

A pezsgő kulturális élettel bíró ősi város számos fontos hitéleti központnak és zarándokhelynek ad teret. A belvárosban bőséges kínálattal bíró könyvesboltok és ájurvéda üzletek találhatók.

Srí lankai pálmalevelek, Ola kéziratok

A srí lankai ola leveleket elsősorban a helyi hagyományokhoz kötődő védikus asztrológiai elemzésekhez, horoszkóp állításához használják.

Hitük szerint a levelek származása nagyban hasonlít a Sorslevelekhez, szintén az ősi Maharishik szelleméhez kötődik. A módszer egészen más, kevésbé felolvasáson, sokkal inkább a leveleken szereplő képleteken és kalkulációkon alapul.

7. nap – november 21. kedd

Reggeli után egy teagyárba látogatunk, ahol megtekinthetjük a tealevelek feldolgozásának folyamatát, és megismerkedhetünk a ceyloni tea történetével. Napunk során gyönyörű tájakon haladunk, sziklatemplomok és vízesések mellett.

Várhatóan késő délután érkezünk Tissamaharamaba, majd este a Sithulpawwa monostorba megyünk csendes meditációra.

Vacsora és szállás Yala-ban, a Elephant Reach Hotelben.

Ceyloni tea

A tiszta ceyloni teák dobozán a minőséget igazoló oroszlános logót helyeznek el. A minősítésnek négy fontos kritériuma van: 100% tisztaságú, helyben termesztett teafüvet kell tartalmaznia, amit Srí Lankán csomagoltak, és teljesíti a Srí Lankai Teatanács által felállított magas minőségi követelményeket.

Az innen származó tea a világszintű teafogyasztás 10%-át fedezi.

Sithulpawwa monostor

Az i.e. 2. században alapított monostor máig fontos szakrális központként és zarándokhelyként funkcionál. A templom a Chiththala Pabbatha, vagyis a Csendes Elme hegyen található.

A lelki munka és hitéleti tevékenység mellett, számos régi festményt, Buddha-szobrot és műalkotást őriznek itt.

8. nap – november 22. szerda

Nyolcadik napunkon reggeli után az ország legnagyobb természetvédelmi területére, a Yala Nemzeti Parkba megyünk dzsip szafarira.

Ebéd után az Indiai-óceán partjára utazunk, Hambantotába, az ájurvéda hotelbe, ahol az út további részét töltjük majd, fürdőzéssel, ájurvéda szerinti étrenddel, illetve igény szerint személyre szabott vizsgálatokkal és testkezelésekkel.

Vacsora és szállás az Oasis Ayurveda Beach Resortban.

Yala Nemzeti Park

A sziget déli partjánál található ezer négyzetkilométeres nemzeti parkot 1900-ban alapították. Az elefántok, leopárdok és 44 féle trópusi emlős mellett 215 különböző madárfaj él itt.

Az előző nap meglátogatott Sithulpawwa monostor a nemzeti park területén található.

Oasis Ayurveda Beach Resort hotel

Utazásunk egyik fő helyszíne az óceánparti ájurvéda hotel, ahol pihenés és, strandolás és kikapcsolódás mellett lehetőségünk nyílik mélyebb betekintést kapni az egészség ősi tudományába.

Rendelkezésünkre áll majd helyi ájurvédikus orvos és szakértő, akik segítenek a személyes testtípus meghatározásában és a diagnosztikában. Aki szeretné, kipróbálhatja a testtípusának megfelelő táplálkozást, az egyéni igények alapján kiegészítve a 12 féle ájurvédikus testkezeléssel.

Az ájurvéda jótékony hatásainak megtapasztalása mellett az itt töltött napok során lehetőség lesz az ősi tudás elméletének és gyakorlati összefüggéseinek megismerésére is.

9-12. nap – november 23-26. csütörtök-vasárnap

Pihentető óceánparti tartózkodás az ájurvéda szolgáltatásokat is nyújtó szállodában.

Az itt töltött napok során lehetőség nyílik ájurvédikus felmérést, diagnosztikát kérni, majd ez alapján a személyes testösszetételnek és igényeknek megfelelő kezeléseken, testkezeléseken részt venni.

A szálloda az ájurvéda elvei szerinti étkezést biztosít, ahol mindenki a saját testtípusának megfelelő ételektől tud választani.

Az itteni napok során a tanulni vágyóknak lehetősége nyílik megismerkedni az ájurvéda alapjaival és mélyebb összefüggéseivel, magyar nyelvű tanítások során. A trópusi tanfolyamunk mottója: ismerd meg, hogyan működsz, egyél és legyél jól.

Mivel mindenkinek más a testtípusa és a szükséges testkezelések is eltérhetnek, így ezeket egyéni igények alapján lehet igénybe venni. A szálloda számos különböző testkezelést nyújt, az áruk várhatóan alkalmanként 15 és 30 dollár között lesz.

Aki a kikapcsolódáson, strandoláson, kezeléseken és tanításokon felül aktívabb időtöltésre vágyik, fakultatív kirándulások keretében lehetősége lesz ismerkedni a környékkel.

Szállás félpanziós ellátással az Oasis Ayurveda Beach Resortban.

Ájurvédikus ételek

Az egészséges élet és a táplálkozás ősi, évezredes tudománya. A testtípusunknak, személyes összetételünknek megfelelő étrend, életmód, illetve a személyre szabott testkezelések sokat tehetnek az egyensúlyi állapot eléréséért.

Testünk és működésünk ismeretében lehetőségünk van úgy válogatni a sokféle ételből, ízből, fűszerből és elkészítési módból, ami támogatja a hiányos energiák feltöltését, és a túltengő területek enyhítését.

Az itt tanultakat, tapasztaltakat utána a hétköznapi életbe is érdemes beilleszteni.

Kikapcsolódás és feltöltődés az óceánpartnál

Az itt töltött napok célja a testi és lelki egyensúly, a belső és külső harmónia erősítése. Békés, nyugodt, trópusi környezetben leszünk, ahol jobban megismerhetjük önmagunkat, egyensúlyi állapotainkat.

Az ájurvéda tanítása, a kezelések megtapasztalása és a finom ételek kóstolása komplex, mély élményül szolgál.

Ájurvéda testkezelések

Az ájurvéda az étkezésen és a mindennapi életmódon kívül nagy hangsúlyt fektet a test harmóniájának erősítésére, visszaállítására. Az ősi indiai és srí lankai hagyományban a testkezelések igen nagy múlttal bírnak.

Az ájurvéda szállodában töltött napok során számos különböző kezelésre nyílik lehetőség. A kezelések személyre szabott kiválasztásában a helyi ájurvéda szakértők segítenek. Mivel mindenkinek másra van szüksége, így ezeket az egyéni igények alapján, külön térítés ellenében vehetjük igénybe, igen kedvező árakon. Egy-egy testkezelés jellemzően 20-40 percig tart és 15-20-30 dollárba kerül.

Masszázsok, gőzfürdő, gyógyító füstök, akupunktúra

A szállodában testkezelések széles választéka elérhető. Néhány példa: Shiro, Muku, Pada Abhyanga: fej, arc és láb, vagy akár a teljes test masszázsa, személyre szabottan összeállított gyógyító olajokkal és gőzöléssel.

Pinda Sweda: gyógyhatású növények ellazító, megnyugtató hatású füstjét fogyasztani.

Kativasti, Janu Vasti: a hát, ízületek és a térd problémáinak kezelése.

Gyógynövényes fürdő, gőzfürdő, aromaterápiás kezelés.

13. nap – november 27. hétfő

Hazautazás Budapestre.

Transzfer kora reggel a repülőtérre. Hazautazás Isztambulon keresztül. 19:30-kor szállunk lesz Budapesten.

Helyszín, időpont

Elvonulásunk helye:

Srí Lanka

Az utazás tervezett időpontja:

2023. november 15 - 27.
Tervezett indulás: november 15., 13:50
Visszaérkezés Budapestre: november 27., 19:30

Figyelem!

Biztonságos helyekre megyünk, ahol nincs szükség védőoltásokra, vagy gyógyszerek szedésére.

A pillanatnyi információink szerint a Srí Lankára való beutazáshoz nem kérnek Covid oltási igazolást, vagy tesztet, azaz oltás nélkül is lehet utazni.

Az utazás előtt szervezünk egy közös találkozót, ahol megbeszéljük a pontos programot és egyeztetjük az út részleteit. Itt mesélek az eddigi indiai utazásaim tapasztalatairól, adok egy listát az utazáshoz szükséges kellékekről és részletesen átbeszéljük a tudnivalókat. Az utazás minden helyszínén jártam már, ismert, biztonságos helyekre látogatunk, ahol már várni fognak minket. Srí lankai segítőink folyamatosan kísérnek minket, gondoskodnak az egészségünkről és biztonságunkról.

Novemberben itt késő ősz van, várhatóan 28-32 fok lesz. Alapvetően száraz időjárásra számíthatunk, de előfordulhat egy-egy esős nap.

Finom srí lankai ételeket fogunk enni, biztonságos éttermekben. A konyha igen változatos, csípős és nem csípős, fűszeres és szelídebb ételek egyaránt elérhetők.

 

Az utazás részletei

Részvételi díj:

1 250 000 Ft

A jelentkezésnél fizetendő 551 500 Ft, ami az alábbiakat tartalmazza:
500 000 Ft előleg + a vízum (18 000 Ft) és a biztosítás díja (33 500 Ft)

A jelentkezés az előleg befizetése után lesz biztosított. Az itt szereplő árak legalább 10 fő jelentkezése esetén érvényesek.

A fennmaradó 750 000 Ft 2023. szeptember 20-ig fizetendő.

Az utazásra korlátozott számban elérhetőek a helyek. A jelentkezés az előleg befizetésével lesz érvényes.

A részvételi díj tartalmazza:

– Repülőjegy és reptéri illeték oda-vissza a Turkish Airlines járatán
– Étel- és italfogyasztás a repülőn, fedélzeti szórakoztató rendszer széles kínálattal
– Busz transzfer a teljes utazáson
Légkondicionált busz a különböző úticélokra
– 1 db feladható 30 kg-os poggyász és 1 db 7 kg-os kézipoggyász. 
Idegenvezetés, magyar nyelvű tolmácsolás minden napra.
– Szállás 2 ágyas légkondicionált szobákban. 3 éj Dambullában, 1 éj Kandyben, 1 éj Nuwara Eliyaban, 1 éj Tissamaharamaban, 5 éj Hambantotában, az ájurvéda hotelben.
– Félpanziós ellátás minden szálláson, reggelivel és vacsorával

 

Ezen felül fizetendő:

150 USD, a belépőjegyek ára, a helyszínen fizetendő.
 Van lehetőség egyágyas szobát kérni. Az egyágyas szoba felára várhatóan 170 ezer Ft/fő. Korlátozott számban elérhető, kérem, hogy a jelentkezésnél jelezd, ha igényled.
Biztosítás – Union Prémium Kombinált, utas- és lemondási biztosítás, 33.500 Ft/fő. A biztosítás nem kötelező, de ajánlott. A biztosítás az előleggel együtt fizetendő.
Vízum – magyar állampolgároknak 18.000 Ft/fő. Az előleggel együtt fizetendő.
 

Lemondási feltételek

Visszalépni szeptember 5-ig van lehetőség, 135 000 Ft kötbér ellenében.
Szeptember 5. után visszalépés esetén a részvételi díj 40 %-a jár vissza (500 000 Ft)
 

Amilyen költségre számíthatsz a fentieken kívül:

– Srí lankai éttermekben fogunk étkezni. Az árak a legtöbb helyen jóval alacsonyabbak, mint Európában. Ha a tradicionális helyi menüt kéred, ennek akár a töredékéből is kijön az étkezésed. Egy ebéd általában 1500-2500 Ft.
Költőpénz. Ennek a mennyisége rád van bízva. A legtöbb hely, üzlet és étterem, ahova látogatunk, jóval olcsóbb az itthoni árakhoz képest.

– Az utazások során számos igen erős beavatáson, áldáson, szertartáson veszünk részt, fantasztikus energiákkal járnak, személyesen ajánljuk ezeket– kb. 30 000 Ft/fő

Testkezelések az ájurvéda hotelben – a hotel a diagnosztikán felül 12 különböző kezelést nyújt, amik jellemzően 20-40 percesek, és típustól függően alkalmanként 15-20-30 dollár az áruk.

Az utazás tervezett létszáma 15-20 fő.

A foglalásnál vedd figyelembe, hogy egy ázsiai országba látogatunk el, az itthoninál magasabb hőmérséklettel, magas páratartalommal. Utazásunk során igyekszünk biztosítani a lehetőségekhez képest legmagasabb fokú kényelmet, azonban ez más világ, ahol a normák időnként némileg mások, mint az itthon megszokott. Komoly egészségügyi kockázat tapasztalataink szerint nincs, némi odafigyeléssel biztonságban teljesíthető a túra. Kötelező oltás és gyógyszer nincs. 

Kísérőink mindenben segítenek, hogy az elérhető legjobb éttermekbe, üzletekbe tudjunk eljutni, de nem tudnak minden pillanatunkra figyelni, így mindenki saját magáért felelős az utazás során.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Partnerünk a Jetwing Travel.

Kérdés esetén nyugodtan keress: 
zoltan@sorslevelek.hu, +36 70 598 0731

Szeretettel,
Lukács Zoltán Gábor
Sorslevelek

Regisztráció: